X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

"> Pret vechi: 158,66 Lei (-30%)
111,06 Lei
Pret vechi: 158,66 Lei (-30%)
In stoc
Set Coffee Press Bialetti Negru
Cod 0004652
In stoc
133,88 Lei
In stoc
233,04 Lei
In stoc
238,51 Lei
In stoc
Cafea Bialetti Moka Intenso, 250 gr
Cod 096080104
Stoc epuizat
30,24 Lei
Stoc epuizat
Nou
Capsule Bialetti Torino, 16 buc
Cod 8001306000506
Stoc epuizat
30,76 Lei
Stoc epuizat
Cafea Roen Espresso 100% Arabica boabe 1 kg
Cod 8006629001253
In stoc
79,11 Lei
In stoc
"> Pret vechi: 158,66 Lei (-30%)
111,06 Lei
Pret vechi: 158,66 Lei (-30%)
In stoc
Set Coffee Press Bialetti Negru
Cod 0004652
In stoc
133,88 Lei
In stoc
233,04 Lei
In stoc
Ceasca espresso Bialetti Milano
Cod RTATZ210
In stoc
38,39 Lei
In stoc
10,89 Lei
In stoc
Suport metal capsule BIALETTI
Cod 098411070
Stoc epuizat
175,18 Lei
Stoc epuizat
Oala Paste Bialetti Sfumati Orange 26 cm
Cod Y0B6PP026A
In stoc
201,21 Lei
In stoc
Tigaie Bialetti Ceramic Ok Rosu, 20 cm
Cod YETIPAN200
In stoc
86,37 Lei
In stoc
48,60 Lei
In stoc
Oala Bialetti Diletta Inox 24 cm
Cod Y0VEPT0240
In stoc
183,89 Lei
In stoc
-40%
PRINCESS Aparat  POPCORN Argintiu
Cod 01.292985.01.001
In stoc
"> Pret vechi: 139,15 Lei (-40%)
83,49 Lei
Pret vechi: 139,15 Lei (-40%)
In stoc
-40%
PRINCESS Fantana de ciocolata
Cod TINKO131378
In stoc
"> Pret vechi: 105,55 Lei (-40%)
63,33 Lei
Pret vechi: 105,55 Lei (-40%)
In stoc
-40%
PRINCESS Food Dryer
Cod 8712836318861
In stoc
"> Pret vechi: 259,11 Lei (-40%)
155,47 Lei
Pret vechi: 259,11 Lei (-40%)
In stoc
-40%
PRINCESS GRILL Table Chef Share
Cod 8712836306738
In stoc
"> Pret vechi: 268,71 Lei (-40%)
161,23 Lei
Pret vechi: 268,71 Lei (-40%)
In stoc
Catalog produse

Arta obtinerii

De la abore pana in ceasca  - 10 pasi


1. Plantarea - Boabele de cafea sunt de fapt semintele arborelui de cafea. Acesti arbori sunt plantati in zone tropicale, in sezonul umed, in locuri ferite de soarele puternic. Arborii nu sunt lasati sa creasca mai inalti de 3 metri pentru putea culege boabele mai usor, dar altfel ar putea ajunge si la 9 metri. Este nevoie de 3-4 ani pentru ca un arbore sa faca fructe.

2. Culesul - Arborii produc flori interesante care miros ca si iasomia. Florilor le urmeaza boabele care sunt incrustate in fructe rosii. Fructele devin de un rosu aprins cand sunt gata de cules. In majoritatea tarilor producatoare ca Vietnam si Columbia, culesul se face manual. Un culegator bun reuseste sa stranga intre 45 si 90 kg de fructe pe zi.

3. Prelucrarea fructelor – Odata ce a fost culeasa, recolta de cafea trebuie prelucrata cat mai curand. Exista doua metode de prelucrare si anume: cea mai veche, prelucrarea uscata si prelucrarea umeda. Prelucrarea uscata, presupune uscarea fructelor la soare, timp in care trebuie amestecate zilnic, pentru a se usca pe ambele parti. Prelucrarea umeda, presupune tinerea fructelor in cazane cu apa intre 24-48 de ore pentru a fermenta si a se curata in mod natural de stratul alunecos al bobului. Dupa acest proces boabele vor deveni aspre si cafeaua este transportata in stare bruta.

4.  Uscarea - este un aspect foarte important, indiferent de modul in care au fost prelucrate fructele.Pentru a putea fi depozitate corect, boabele de cafea nu pot depsi mai mult de 11% umiditate.

5. Prelucrarea boabelor - consta in primul rand in extragerea totala a boabelor de cafea din fructele rosii uscate. Urmeaza sortarea lor cu ajutorul unei masinarii pentru a indeparta boabele de calitate inferioara sau cu imperfectiuni. Acest proces este facut in tarile evoluate cu masinarii sofisticate insa in alte tari procesul este inca manual. In 1905 Ludwig Roselius a dezvoltat un proces care separa cofeina din boabe de cafea. Astfel din aceea perioada avem disponibila si varianta de cafea fara cofeina. Cafeaua decofeinizata este la fel de savuroasa ca si cafeaua cofeinizata.

Procesul de decofeinizare este în totalitate ecologic datorita utilizarii de solveti naturali care nu au un impact negativ asupra sanatatiii consumatorilor. Exista patru procedee ce au fost dezvoltate pâna în prezent pentru a extrage cafeina, o substanta solubila, de la cafeaua prima:

ACETAT DE ETIL: boabele crude de cafea sunt spalate în acetat de etil, un solvent natural.
APA: metoda bazata pe utilizarea de storcatoare de tip coloane în care boabele de cafea sunt tratate cu o solutie de apa saturata cu cafea solubila fara extract de cofeina.
CLORURA DE METILEN: boabele crude de cafea sunt spalate cu diclormetan, o substanta chimica solvent care se evapora natural la temperaturi mai mari de 40 ° C.
DIOXID DE CARBON: metoda care consta în spalarea boabele de cafea cu dioxid de carbon sub presiune (gaz lichid) / P = 250 bar, care dizolva cofeina.

Reglementarile actuale prevad ca sortimentele de cafea decofeinizata trebuie sa aiba mai putin de 0,1% cafeina. Cafeina extrasa este utilizata de industria chimica, farmaceutica si alimentara.

6. Exportul – cafeaua este in stadiul asa numit “verde” si este trasportata in saci de iuta catre tarile importatoare. Transportul se face in cea mai mare parte cu vapoarele.

7. Testarea calitatii – in fiecare etapa a prelucrarii, cafeaua este atent testata, atat din punct de vedere calitativ cat si pentru aroma si gust. Boabele sunt atent analizate din punct de vedere al dimensiunii, culorii si integritatii. Urmeaza testarea gustului si a aromei. Se rasnesc cateva boabe si se face infuzie, specialistii pot gusta zilnic cateva zeci de feluri de cafea si pot determina aromele si gusturile specifice fiecaruia.

8. Prajirea cafelei – cafeaua “verde” importata in tari ca Italia, Franta, SUA este prajita la o temperatura de 550 grade Celsius. Boabele sunt in continuua miscare in timpul prajrii pentru a nu se arde. Acest proces este acela care confera aroma si gustul cafelei pe care o bem. Boabele prajite sunt imediat racite cu ajutorul aerului sau al apei. Fiecare tara importatoare are metoda si reteta proprie de prajire a boabelor.

9. Macinarea – cafeaua boabe este macinata in functie de preferintele producatorului dar si de modul in care se va prepara cafeaua. Pentru espresso cafeaua va fi macinata fin, iar pentru ibric sau filtru cafeaua va fi macinata mai mare

10. Inainte de a-ti bea cafeaua zilnica, gandeste-te o secunda la drumul lung pe care l-a pacurs. Etapele si procesele prin care a trecut si munca uneori manuala a celor ce au sadit, cules, prelucrat, transportat, prajit, rasnit, gustat. Nu-i asa ca merita sa bei o cafea autentica si nu prafuri solubile, caci ceasca de cafea pe care tu o bei zilnic, are acum alta valoare?

Livrare rapida
Comenzile sunt livrate prin TNT Curier si ajung in 24h, de luni pana vineri, sau 48h pentru comenzile plasate in weekend. Preturile afisate pe site NU includ transportul. Pretul transportului este afisat separat in pasul final de comanda. In functie de localitatea de destinatie, costul transportului porneste de la 15 RON si poate urca in functie de numarul de kilometri suplimentari. Pentru comenzile mai mari de 150 ron transportul este GRATUIT.







Vrei sa stii mai multe?
înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile de mai jos:

powered by teamshare
© Copyright 2017 Cafele Premiate
designed by headstart.ro
ANPC | SOL | Operator de date cu caracter personal cu nr 22345 emis de ANSPDCP