X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

"> Pret vechi: 158,66 Lei (-30%)
111,06 Lei
Pret vechi: 158,66 Lei (-30%)
In stoc
Set Coffee Press Bialetti Negru
Cod 0004652
In stoc
133,88 Lei
In stoc
233,04 Lei
In stoc
238,51 Lei
In stoc
Cafea Bialetti Moka Intenso, 250 gr
Cod 096080104
Stoc epuizat
30,24 Lei
Stoc epuizat
Nou
Capsule Bialetti Torino, 16 buc
Cod 8001306000506
Stoc epuizat
30,76 Lei
Stoc epuizat
Cafea Roen Espresso 100% Arabica boabe 1 kg
Cod 8006629001253
In stoc
79,11 Lei
In stoc
"> Pret vechi: 158,66 Lei (-30%)
111,06 Lei
Pret vechi: 158,66 Lei (-30%)
In stoc
Set Coffee Press Bialetti Negru
Cod 0004652
In stoc
133,88 Lei
In stoc
233,04 Lei
In stoc
Ceasca espresso Bialetti Milano
Cod RTATZ210
In stoc
38,39 Lei
In stoc
23,30 Lei
In stoc
Suport metal capsule BIALETTI
Cod 098411070
Stoc epuizat
175,18 Lei
Stoc epuizat
Oala Paste Bialetti Sfumati Orange 26 cm
Cod Y0B6PP026A
In stoc
201,21 Lei
In stoc
Tigaie Bialetti Ceramic Ok Rosu, 20 cm
Cod YETIPAN200
In stoc
86,37 Lei
In stoc
48,60 Lei
In stoc
Oala Bialetti Diletta Inox 24 cm
Cod Y0VEPT0240
In stoc
183,89 Lei
In stoc
-40%
PRINCESS Aparat  POPCORN Argintiu
Cod 01.292985.01.001
In stoc
"> Pret vechi: 139,15 Lei (-40%)
83,49 Lei
Pret vechi: 139,15 Lei (-40%)
In stoc
-40%
PRINCESS Fantana de ciocolata
Cod TINKO131378
In stoc
"> Pret vechi: 105,55 Lei (-40%)
63,33 Lei
Pret vechi: 105,55 Lei (-40%)
In stoc
-40%
PRINCESS Food Dryer
Cod 8712836318861
In stoc
"> Pret vechi: 259,11 Lei (-40%)
155,47 Lei
Pret vechi: 259,11 Lei (-40%)
In stoc
-40%
PRINCESS GRILL Table Chef Share
Cod 8712836306738
In stoc
"> Pret vechi: 268,71 Lei (-40%)
161,23 Lei
Pret vechi: 268,71 Lei (-40%)
In stoc
Catalog produse

Ce este espreso

Espresso italian este o arta, este rezultatul unei vechi traditii. O ceasca de bautura obtinuta prin trecerea sub presiune de apa calda, a cafelei macinate. Prin definitie, espresso italian este nascut din amestecul a diferite tipuri de cafea din diferite parti ale lumii, care se combina pentru a crea o aroma bogata si inegalabila.

Urmatoarele conditii sunt vitale pentru a face o ceasca de espresso autentic italian:

   1. Cantitatea necesara de cafea macinata: 7 g (± 0,5 g)
   2. Temperatura apei de iesire: 88° C (± 2° C)
   3. Temperatura bauturii în pahar: 67° C (± 3° C)
   4. Presiunea apei: 9 bar (± 1 bar)
   5. Timp: 25 secunde (± 2,5 secunde)
   6. Vâscozitate la 45° C:> 1,5 mPa s
   7. Lipide: >2mg/ml
   8. Cofeina: <100 mg / ceasca
   9. Milimetri în cana (inclusiv cap): 25 ml (± 2,5 ml)

O ceasca de cafea buna ESPRESSO
Un espressor  profesional ofera un mililitru de cafea pe secunda, prin urmare, este nevoie de 25 de secunde pentru a obtine o ceasca standard de espresso, care are 25ml.

Daca dureaza doar 15 secunde, o parte substantiala de espresso a fost lasata in automatul de cafea. In acest caz, rezultatul va fi o cafea cu scurta si excesiv de amara.

Pe de alta parte, daca dureaza 35 secunde pentru a prepara espresso, se aplica opusul: substantele astringente si in general neplacute din automatul de cafea raman in ceasca.

Caracteristicile senzoriale pentru o ceasca de espresso autentic
Espresso italian autentic este acoperit de crema de culoarea alunei, tinzand spre culoarea maro cu negru. Aroma este intensa, de prajire, cu note de ciocolata. Gustul este rotund, consistent si catifelat. Gusturile de amar si acid sunt echilibrate, cu astringenta putina sau deloc.

Caracteristicile generale senzoriale de cafea (espresso si non) sunt diferentiate în caracteristici vizuale, olfactive, gustative si tactile.

DIFERITE TIPURI DE CAFEA ESPRESSO

Espresso italian se prepara intr-o ceasca mica de ceramica cu interior conic, uscata si pre-încalzita.

Bauturi facute pe baza de cafea espresso:

Italian espreso ( denumit si espresso scurt): contine un maxim de 20 - 25 ml de cafea

Espresso Dublu  - Doza dubla de espresso in ceasca, un total de 50 ml de cafea.

Ristretto: espresso cu mai putin de 25 ml de cafea

Correto: espresso in care se adauga lichior

Macchiato: espresso cu un strop de lapte, de obicei spumat

Con Panna: espresso cu frisca

Freddo: espresso zaharisit agitat cu gheata

Americano: espresso in care se toarna apa fierbinte (max. 80 ml)

Cappuccino:  25 ml de espresso + o treime lapte fierbinte (70° C) + o treime spuma de lapte, totul servit într-o ceasca de 120 ml

Caffè latte: espresso cu lapte fierbinte (70-75° C), fara spuma, servit intr-o ceasca de cappuccino sau intr-un pahar cilindric. Proportii: 200-220 ml lapte pentru fiecare shoot de 25 ml espresso.

Latte Macchiato: Intr-o cana sau un pahar de lapte fierbinte, se toarna un shot de espresso (200 / 220 ml, 25 ml espresso).Click aici reteta noastra

Cappuccino Dublu
Espresso cu o cantitate mai mare de spuma de lapte (nu neaparat dublu), în mod normal, turnat într-un pahar mare (max. 250 ml).

Indulcirea cafelei:


Espresso perfect are un echilibru optim de arome si nu necesita niciun aditiv. Adaosul de zahar sau smântâna reduce aciditatea si amaraciunea de espresso.Click aici pentru oferta noastra

Zaharul rafinat (alb), care se dizolva repede, nu modifica în mod semnificativ aroma unei cafele espresso

Zaharul nerafinat (brun), din trestie, se dizolva mai lent si îndulceste mai putin decat zaharul rafinat. Este putin aromatic.

Îndulcitorii - sorbitol, manitol si xilitol - nu modifica aroma de espresso.

Îndulcitorii puternici precum zaharina, aspartamul, acesulfam K, cyclamates, pot avea o putere mai mare sau mai mica de indulcire decât zaharul, insa adauga un gust amar cafelei

Livrare rapida
Comenzile sunt livrate prin TNT Curier si ajung in 24h, de luni pana vineri, sau 48h pentru comenzile plasate in weekend. Preturile afisate pe site NU includ transportul. Pretul transportului este afisat separat in pasul final de comanda. In functie de localitatea de destinatie, costul transportului porneste de la 15 RON si poate urca in functie de numarul de kilometri suplimentari. Pentru comenzile mai mari de 150 ron transportul este GRATUIT.







Vrei sa stii mai multe?
înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile de mai jos:

powered by teamshare
© Copyright 2017 Cafele Premiate
designed by headstart.ro
ANPC | SOL | Operator de date cu caracter personal cu nr 22345 emis de ANSPDCP