- Acasa
- Blog
- French Press - Secrete de la experti pentru o cafea de neuitat
French Press - Secrete de la experti pentru o cafea de neuitat
publicat in: Blog // publicat pe: 20.04.2016
Numele acestei cafetiere ne indreptateste sa credem ca francezii au inventat-o, insa realitatea ne spune ca cel care a brevetat-o este Attilio Calimani, italian sadea, iar principiul de functionare este pe atat de simplu, pe cat de buna iese cafeaua pe care o face: granulele de cafea sunt separate de apa printr-o presa prevazuta cu o sita.
Secret 1 - Pentru fiecare lingura de cafea adauga 100 ml de apa.
Secret 2 - French press-ul trebuie sa fie cald atunci cand incepi prepararea cafelei. Il poti preincalzi cu apa fierbinte.
Secret 3 - Este foarte important ca apa fierbinte (aprox. 90 de grade C) sa fie turnata inceeeet peste cafea.
Secret 4 - Dupa ce ai turnat toata cantitatea de apa, amesteca, dar foloseste o lingurita de plastic sau de lemn.
Secret 5 - Dupa 4 minute in care capacul french press-ului a stat peste cafea cu pistonul ridicat, apasa presa la fel de incet cum ai turnat si apa. Cand simti ca opune rezistenta, opreste-te.
Secret 6 - Serveste cafeaua imediat. Cu cat va sta mai mult in french press, cu atat va deveni mai amara, pentru ca procesul de extractie continua.
Alege de mai jos unul dintre sortimentele de cafea premium si aplica secretele de mai sus. Te vei convinge, astfel, ca french press-ul ii evidentiaza calitatile si ii pune in valoare gustul bogat si aroma intensa.
Caffe Roen - Extra Bar (1 kg), medaliata cu aur la editia din 2006 a competitiei International Coffee Tasting si din cu 2 stele la competitia Superior Taste Awards. O combinatie de 80% cafea ARABICA si 20 % cafea ROBUSTA, caracterizata printr-un gust aromat, puternic, care persista.
 |
Caffe Roen - Extra Bar (1 kg), medaliata cu aur la editia din 2006 a competitiei International Coffee Tasting si din cu 2 stele la competitia Superior Taste Awards. O combinatie de 80% cafea ARABICA si 20 % cafea ROBUSTA, caracterizata printr-un gust aromat, puternic, care persista. |
Bendinelli Arabica Gourmet (1 kg)
Un amestec extrem de fin, cu un buchet de arome de flori, fructe proaspete și miere, cu aciditate pronunțată, dar echilibrată. O cafea apreciata si premiata cu aur de International Coffee Tasting in 2008, 2010, 2012, cu 3 stele Superior Taste AWARD in 2013, 2014 si 2015. Recent a primit si distinctia Crystal Award 2015. |
.png) |