- Acasa
- Blog
- O cafea cu gheata e ca o briza racoroasa
O cafea cu gheata e ca o briza racoroasa
publicat in: Blog // publicat pe: 16.07.2018
1. Trebuie lamurit din capul locului: o cafea cu gheata autentica nu se obtine doar prin simpla scufundare a unor cuburi de gheata intr-o cana cu cafea fierbinte.
2. Prepararea incepe cu o noapte inainte: cafeaua cu gheata se prepara cu apa rece sau la temperatura camerei si de aceea are nevoie de un timp de infuzare mai lung, iar o noapte este exact intervalul necesar.
3. Ai nevoie de: 80 g de cafea macinata de cea mai buna calitate, 375 ml apa, un French Press, un cappuccinator, gheata si lapte, dupa gust.
4. Prepara cafeaua in French Press, exact cum ai prepara-o cu apa calda. Asigura-te ca pistonul French Press-ului ramane ridicat si introdu-l in frigider peste noapte.
5. A doua zi dimineata, coboara pistonul pentru a separa zatul de cafea.
6. Tusa finala: umple un pahar mare cu cuburi de gheata, toarna putin lapte spumat in cappucinator peste cuburi si abia apoi cafeaua proaspat scoasa din frigider.
EXTRA SFAT: Daca preferi o cafea aromata, nu te sfii sa adaugi putina scortisoara si chiar o caramea cu vanilie.