- Acasa
- Blog
- Istoria Cafelei Roen & Bendinelli, cafelele premiate din gama noastră
Istoria Cafelei Roen & Bendinelli, cafelele premiate din gama noastră
publicat in: Blog // publicat pe: 21.11.2023
Istoria Cafelei Roen & Bendinelli, cafelele premiate din gama noastră
- Cafeaua extraordinară de inspirație italiană -
În prezentul articol dorim să vă prezentăm o scurtă istorie a cafelei Roen & Bendinelli de la înființarea companiei producătoare și până în prezent, și modul în care această cafea a ajuns populară pe piață.
Caffè Roen a prăjit cafeaua cu dăruire și pasiune în fiecare zi din 1979. Selectarea, amestecarea și prăjirea celor mai bune cafele crude din lume a fost un proces care a fost repetat cu multă conștinciozitate și mereu îmbunătățit până la perfecțiune.
Datorită experienței sale în industria cafelei, Sergio Bendinelli a decis să-și fondeze propria companie, pentru a produce cafea espresso după propriul gust, destinată în principal industriei Ho.Re.Ca.
Primii ani au fost un succes, clienții au crescut constant și reputația calității și fiabilității companiei a fost consolidată din ce în ce mai mult. Ulterior a venit transferul la un nou spațiu de producție și prezentare unde să își desfășoare activitatea, o locație din Affi, un oraș mic, nu departe de lacul Garda, special construit pentru a găzdui noile echipamente de producție și pentru a urmări degustările de cafea și sălile de pregătire a viitorilor barista.
Transferul către Affi a coincis, de asemenea, cu schimbări majore ale companiei, titularului i s-au alăturat noi angajați și a început deschiderea către piețele externe, aceasta a fost o alegere care s-a dovedit a fi vizibilă și care a fost definitiv consolidată odată cu intrarea fiului Enrico în cadrul companiei, care grație cunoasțerii limbilor străine, a început să se angajeze în sectorul exporturilor, aducând un val de inovație și dinamism.
Ce s-a întâmplat în ultimii ani:
- Creșterea și dezvoltarea pe piețele europene: a avut un succes deosebit în rândul iubitorilor de cafea și cunoscătorilor de espressoare italiene.
- Rafinarea standardelor brute de selecție a cafelei
- Participarea la competiții internaționale: unde au avut și au numeroase premii câștigate cu ajutorul amestecurilor de cafea emblematice, care în Italia se numesc ”Miscele”.
- Noi parteneriate și colaborări se alătură echipei: a ajutat la stimularea vânzărilor și a producției, menținând totodată măiestria superioară a produsului în fiecare etapă de prelucrare.
- Oferte educative și informative în industria cafelei: cu ateliere, cursuri și degustări atât pentru public, cât și pentru profesioniștii din sector.
Premii:
Vorbind despre competițiile internaționale, Caffè Roen Extra Bar s-a alăturat la America Awards 2020 și a fost premiat cu premiul Silver.
Acest premiu nu ne surpinde, vine ca o nouă confirmare a calității acestei cafele premium, ea fiind premiată în 2014, 2015 și 2018 cu Superior Taste Awards de către International Taste Institute Bruxelles și de către International Coffee Tasters Organization.
Caffè Roen – a fost creată o gamă largă de sortimente de cafea espresso, cu proporții diferite de Arabica sau Robusta, care pot satisface nevoile diferitelor gusturi ale clienților, atât pentru espresso pur, cât și pentru cele mai diverse rețete latte-art.
Verificarea calității și modul de ambalare al cafelei
Cafeaua este un produs al naturii și, prin urmare, este posibil ca unele loturi să nu aibă cerințele de calitate potrivite amestecurilor. Din acest motiv, sunt puse la încercare toate loturile de cafea pe care le primesc cu teste de degustare, evaluând caracteristicile lor organoleptice pentru a asigura coerența calității produselor.
Etapa de prăjire - Toate amestecurile sunt prăjite la temperatură scăzută, asigurând o dezvoltare completă a aromelor pentru fiecare boabă de cafea.
Este esențial ca prăjirea să fie făcută direct de mâna expertă a maestrului prăjitor, ca prin experiența și expertiza sa să poată calibra procesul pe fiecare lot și pe fiecare amestec.
Într-adevăr, nu toate boabele de cafea crude sunt egale, în funcție de origine, specie, perioada de prelucrare și de recoltare, au comportamente diferite de prăjire, ceea ce înseamnă o mare provocare, pentru că trebuie să conducă procesul de prăjire în conformitate cu culoarea verde caracteristicile cafenelelor.
Ambalarea cafelei Roen & Bendinelli - Pentru ambalarea produselor este folosită o mașină automată de ambalare de ultimă generație în combinație cu o mașină de ambalare semiautomată pentru loturi mai mici, astfel încât să se asigure viteza și flexibilitatea atât în producțiile mici cât și în cele mari.
Etapa de distribuție - De la fondarea companiei, principalul canal de distribuție a fost industria Ho.Re.Ca.
Alături de acest canal tradițional de distribuție, compania a lucrat împreună cu angrosiști și importatori din diferite țări, care apreciază mai ales calitatea produselor, dar și viteza, actualitatea și acuratețea completării comenzii.
Tipuri de cafea ROEN:
Mondoze Espresso Pods (40% ARABICA - 60% ROBUSTA)
Rezultatul este o cafea echilibrată, cremoasă și catifelată, cu o aciditate scăzută.
Gran Bar (40% ARABICA - 60% ROBUSTA)
Timpul lung de prăjire asigură conservarea completă a gustului și aromei boabelor de cafea. Este ideală pentru cafeaua preparată la espressoarele full-automate acasă sau la birou și pentru prepararea delicioaselor băuturi italiene: Cappuccino, Latte Macchiato sau Caffè Latte.
Costa del sol (60% ARABICA - 40% ROBUSTA)
Un amestec de cafea, predominant Arabica, care are o bază de Robusta de cea mai bună calitate. Un espresso cremos, aromat, ușor dulce și acid, cu câteva nunațe de gust de ciocolată.
Extra bar (80% Arabica - 20% Robusta)
Extra Bar este amestecul de top al lui Caffè Roen, gândit pentru utilizare profesională, atât ca espresso, cât și pentru latte-art, produce un espresso moale și cremos, dar cu un gust puternic și echilibrat.
100% arabica
100% Arabica este printre cele mai uimitoare amestecuri ale producției Roen, este un amestec de șapte origini diferite de cafele Arabica pură din cea mai bună calitate existentă pe piața mondială a cafelei.
Espresso Bendinelli
Espresso Bendinelli este un brand de cafea mai tânăr, dar care beneficiază de toată experiența acumulată de Torrefazione Caffe Roen în cei peste 40 de ani de activitate. Brandul aparține companiei Caffè Roen. Trei amestecuri de cafea, trei personaje, un lucru în comun: plăcere perfectă!
Cu cele trei amestecuri de cafea de la Espresso Bendinelli, există un amestec potrivit pentru fiecare tip de cunoscător. Cu toate acestea, toate au un lucru în comun. Acestea combină tradiția italiană, cea mai înaltă calitate, profesionalism de neegalat și plăcere maximă într-un singur produs!
Espresso Bendinelli Gourmet este amestecul prestigios, care a primit mai multe premii și constă într-o selecție a celor mai bune cafele Arabica. Strict vorbind, este format din șase tipuri diferite de Arabica, toate selectate cu atenție de pe plantații din America Centrala și de Sud cunoscute pentru calitatea premium a boabelor obținute la fiecare recoltă. Amestecul de cafea convinge atât în espresso, cât și în cappuccino sau latte macchiato cu o aromă minunată, note fructate de gust și o aciditate foarte plăcută.
Espresso Bendinelli Armonioso cu un raport de amestec de 90% Arabica și 10% Robusta. O cafea mai ușoară, foarte aromată, aciditate foarte scăzută. Aroma se armonizează foarte bine în combinație cu laptele, ceea ce îl face perfect pentru cappuccino sau latte macchiato. Proporția boabelor de cafea Robusta de înaltă calitate în espresso asigură o cremă foarte bună și mai ales stabilă. Armonioso este legătura perfectă dintre gourmet și Intenso.
Espresso Bendinelloi Intenso este al treilea din grup, cu un raport de amestec între 40% Arabica și 60% Robusta. Datorită proporției mai mari de boabe de cafea Robusta, aceasta este cea mai puternică dintre cele trei amestecuri de cafea de la Espresso Bendinelli.
Ambalajul specialităților de cafea de la Espresso Bendinelli a fost proiectat într-un mod foarte modern și elegant.
Conștientizarea produselor Espresso Bendinelli a crescut enorm în ultimii ani. Marca este foarte prezentă pe podiumul celor mai importante competiții internaționale din domeniul cafelei. Mai presus de toate, amestecul premium Gourmet 100% Arabica a reușit să câștige un număr mare de premii de rang înalt.
Premii:
În 2020 ESPRESSO BENDINELLI 100% ARABICA GOURMET a primit un premiu Gold în America Awards 2020.
În anii 2006, 2008, 2010, 2012, 2014 si 2017 a obtinut din partea celor 31 membrii din 12 tari jurati ai Istituto Internazionale Assaggiatori Caffe medalii de aur.
În cadrul International Taste Institute Bruxelles a fost premiata 7 ani la rand cu Superios Taste Award.
În anul 2015 a câștigat premiul Crystal Award, iar în 2019 culminând cu Diamond Taste Award cea mai înaltă distincție acordată de această instituție prestigioasă.
Vezi tipurile de Caffé Roen & Bendinelli și achiziționează-le!
