X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Catalog produse
Catalog produse

Ce este espresso

Espresso italian este o arta, este rezultatul unei vechi traditii. O ceasca de bautura obtinuta prin trecerea sub presiune de apa calda a cafelei macinate. Prin definitie, espresso italian este nascut din amestecul a diferite tipuri de cafea din diferite parti ale lumii, care se combina pentru a crea o aroma bogata si inegalabila.

Urmatoarele conditii sunt vitale pentru a face o ceasca de espresso autentic italian:

   1. Cantitatea necesara de cafea macinata: 7 g (± 0,5 g)
   2. Temperatura apei de iesire: 88° C (± 2° C)
   3. Temperatura bauturii în pahar: 67° C (± 3° C)
   4. Presiunea apei: 9 bar (± 1 bar)
   5. Timp: 25 secunde (± 2,5 secunde)
   6. Vâscozitate la 45° C:> 1,5 mPa s
   7. Lipide: >2mg/ml
   8. Cofeina: <100 mg / ceasca
   9. Milimetri în cana (inclusiv cap): 25 ml (± 2,5 ml)

O ceasca de cafea buna ESPRESSO
Un espressor  profesional ofera un mililitru de cafea pe secunda, prin urmare, este nevoie de 25 de secunde pentru a obtine o ceasca standard de espresso, care are 25ml.

Daca dureaza doar 15 secunde, o parte substantiala de espresso a fost lasata in automatul de cafea. In acest caz, rezultatul va fi o cafea scurta si excesiv de amara.

Pe de alta parte, daca dureaza 35 secunde pentru a prepara espresso, se aplica opusul: substantele astringente si, in general neplacute, din automatul de cafea raman in ceasca.

Caracteristicile senzoriale pentru o ceasca de espresso autentic
Espresso italian autentic este acoperit de crema de culoarea alunei, tinzand spre culoarea maro cu negru. Aroma este intensa, de prajire, cu note de ciocolata. Gustul este rotund, consistent si catifelat. Gusturile de amar si acid sunt echilibrate, cu astringenta putina sau deloc.

Caracteristicile generale senzoriale de cafea (espresso si non) sunt diferentiate în caracteristici vizuale, olfactive, gustative si tactile.

DIFERITE TIPURI DE CAFEA ESPRESSO

Espresso italian se prepara intr-o ceasca mica de ceramica cu interior conic, uscata si pre-încalzita.

Bauturi facute pe baza de cafea espresso:

Italian espresso ( denumit si espresso scurt): contine un maxim de 20 - 25 ml de cafea

Espresso Dublu  - Doza dubla de espresso in ceasca, un total de 50 ml de cafea.

Ristretto: espresso cu mai putin de 25 ml de cafea

Correto: espresso in care se adauga lichior

Macchiato: espresso cu un strop de lapte, de obicei spumat

Con Panna: espresso cu frisca

Freddo: espresso zaharisit agitat cu gheata

Americano: espresso in care se toarna apa fierbinte (max. 80 ml)

Cappuccino:  25 ml de espresso + o treime lapte fierbinte (70° C) + o treime spuma de lapte, totul servit într-o ceasca de 120 ml

Caffè latte: espresso cu lapte fierbinte (70-75° C), fara spuma, servit intr-o ceasca de cappuccino sau intr-un pahar cilindric. Proportii: 200-220 ml lapte pentru fiecare shoot de 25 ml espresso.

Latte Macchiato: Intr-o cana sau un pahar de lapte fierbinte, se toarna un shot de espresso (200 / 220 ml, 25 ml espresso).Click aici reteta noastra

Cappuccino Dublu
Espresso cu o cantitate mai mare de spuma de lapte (nu neaparat dublu), în mod normal, turnat într-un pahar mare (max. 250 ml).

Indulcirea cafelei:
Espresso perfect are un echilibru optim de arome si nu necesita niciun aditiv. Adaosul de zahar sau smântâna reduce aciditatea si amaraciunea de espresso.Click aici pentru oferta noastra

Zaharul rafinat (alb), care se dizolva repede, nu modifica în mod semnificativ aroma unei cafele espresso

Zaharul nerafinat (brun), din trestie, se dizolva mai lent si îndulceste mai putin decat zaharul rafinat. Este putin aromatic.

Îndulcitorii - sorbitol, manitol si xilitol - nu modifica aroma de espresso.

Îndulcitorii puternici precum zaharina, aspartamul, acesulfam K, cyclamates, pot avea o putere mai mare sau mai mica de indulcire decât zaharul, insa adauga un gust amar cafelei

Livrare rapida
Comenzile sunt livrate prin curierii Dpd sau Sameday si ajung in 24h, de luni pana vineri, sau 48h pentru comenzile plasate in weekend. Preturile afisate pe site NU includ transportul. Pretul transportului este de 15 ron si este afisat separat in pasul final la plasarea comenzii. TRANSPORT GRATUIT - pentru comenzile mai mari de 150 lei.


Vrei sa stii mai multe?
Vreau sa returnez un produs!
Contact
ANPC
Termeni si conditii
Formular de retur
Despre Cookies
Harta Site


înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile de mai jos:

powered by teamshare
© Copyright 2025 Cafele Premiate
designed by headstart.ro
239,00 Lei
In stoc
152,00 Lei
In stoc
161,99 Lei
In stoc
260,00 Lei
In stoc
Bendinelli ARABICA GOURMET - 1 kg
Cod 8006629002045
In stoc
118,00 Lei
In stoc
Cafea La Genovese Espresso BIO boabe 1 kg
Cod LAGENOV005
Stoc epuizat
162,00 Lei
Stoc epuizat
Cafea Roen Espresso Extra Bar boabe 1 kg
Cod 8006629001215
In stoc
107,00 Lei
In stoc
Cafea Roen Espresso 100% Arabica boabe 1 kg
Cod 8006629001253
In stoc
118,00 Lei
In stoc
Cafea Roen Espresso Extra Bar boabe 1 kg
Cod 8006629001215
In stoc
107,00 Lei
In stoc
Cafea Roen Espresso 100% Arabica boabe 1 kg
Cod 8006629001253
In stoc
118,00 Lei
In stoc
Set cadou Dama Pop ART Bialetti
Cod 0005330/MR
In stoc
274,00 Lei
In stoc
161,99 Lei
In stoc
42,00 Lei
In stoc
60,99 Lei
In stoc
233,00 Lei
Stoc epuizat
36,00 Lei
In stoc
"> Pret vechi: 198,00 Lei (-25%)
148,50 Lei
Pret vechi: 198,00 Lei (-25%)
In stoc
-25%
Tava briose cu capac Bialetti Dolce Chef
Cod ZDCCSTKMUF
In stoc
"> Pret vechi: 237,00 Lei (-25%)
177,75 Lei
Pret vechi: 237,00 Lei (-25%)
In stoc
147,00 Lei
In stoc
161,99 Lei
In stoc
PRINCESS Blender2Go
Cod S-217400-001
In stoc
191,00 Lei
In stoc
PRINCESS Food Dryer
Cod 8712836318861
In stoc
264,00 Lei
In stoc
560,00 Lei
Stoc epuizat
PRINCESS GRILL Chef Pure
Cod 103030
In stoc
459,00 Lei
In stoc